Oppskrift: Mammas Gulasj suppe

Da er det tid for å dele en oppskrift med dere igjen. Min favorittrett siden jeg var liten har vært denne fantastiske gulasj suppen som mamma er ekspert på å lage. Jeg var så glad i den at jeg faktisk måtte ha den i konfirmasjonen min også. Den er ikke lik «vanlig» gulasj suppe som du får i Ungarn, den er MYE bedre! Denne suppen er ganske spicy, og er like god en kald høst dag som en varm sommerkveld:) Det tar litt tid å lage den, men det er verdt det!

Gulasj suppe (ca. 6 porsjoner)

2 ss margarin

2 ss olje

4-5 store løk

3 ts paprikapulver

pepper

ca 1 kg mørt oksekjøtt

1 liten sellerirot

4 gulrøtter

6 store poteter

2 paprika

2 ss tomatpurre

2-3 ts karve

ca 2-3 liter kraft (vann + buljong)

Skjær kjøttet i terninger og brun i smør/olje (legg det i egen gryte). Brun løk på svak varme og dryss på paprikapulver. Slå det sammen med kjøttet og hell ca 1 liter kraft over. La dette koke ca 1 time (alt etter hvor mørt kjøttet er). Resten av kraften blandes med tomatpure og brukes til å spe suppen under den videre kokingen. Rens og kutt alle grønnsakene. Potet og selleri i terninger, gulrot i skiver og paprika i strimler. Når kjøttet er mørt legges grønnsakene i gryten. Dryss på karve og pepper. Hell på kraften med tomatpure og kok til grønnsakene er møre. Suppen skal være kraftig krydret! Serveres med rundstykker.

God appetitt!

Karo

 

4 tanker om “Oppskrift: Mammas Gulasj suppe

 1. Hei Karoline :-)

  Suppen så supergod ut!

  Jeg lurer på om hvordan du trente når du var skadet? Jeg sliter med leggene og kan ikke løpe, har du noen forslag til økter jeg kan gjøre i stedet for å løpe? Helst på ellipse maskin om du har noen forslag til det? Går det greit å kjøre ulike intervaller og rolige langkjøringer som jeg vanligvis ville gjort på mølle, på ellipse maskinen?

  Takk for svar! :-)

  • Hei Mia! Veldig leit å høre at du har problemer med leggene. Jeg har selv hatt mye skader, så jeg vet hvordan du har det. Elipse maskin, sykkel, rulleski og aquajogging er gode alternativer til løping når man er skadet. Elipse maskin er veldig effektiv trening, og du kan variere mellom å kjøre rolige langkjøringer og harde intervaller. Økter jeg har gjort er: 15-20min oppvarming på elipse, så 3x 3min-2min-1min (med 1 min pause mellom og 2min seriepause), eller 20x1min (1min pause), evt 10x3min (1min pause). Så 15-20min rolig «nedjogg» på elipsen. Du kan oggå kombinere noen lengre drag med kortere på slutten. Jeg har funnet ut at det er mest effektivt å ikke ha så lange intervaller på elipse, for da klarer du å holde intesiteten oppe. Håper du snart blir skadefri og kan løpe igjen- det fortjener du:) stå på med alternativ treningen!!! Karoline

 2. Tusen takk for svar, Karoline! :-)

  Hvilken nivå har du på elipse maskinen under intervallene og den rolige langkjøringen? Bruker selv rundt 10-13 på intervallene og 1-2 på langkjøringen. Er det dumt å ha et høyt nivå? I hvilken intensitet sone skal man ligge i under intervallene?

  Er det lurt å kombinere elipse med styrketrening? i såfall hvilken type styrketrening?

  Ble en del spørsmål :-) Takk igjen!

  • Nivå på elipse maskin varierer fra apparat til apparat, så det er umulig å sammenligne. Bruk samme intensitetskala på elipse øktene som du gjør når du løper. Følger du puls- så ta på et pulsbånd når du kjører disse øktene på elipse og prøv å ligg på omtrent samme puls som du gjør når du løper intervall. Det er bedre at du har en rask takt (høy frekvens) på intervallene enn at du har på veldig tungt, for da går det mye langsommere og det blir mer styrketrening på beina. Så ikke fokuser så mye på hvilket nivå du har på. Det viktigste er at du kjenner at det er slitsomt- men at du klarer å holde høy frekvens. Håper dette var til hjelp:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>